Doorgaan naar hoofdcontent

Lemon and Lavender Drizzle Cake (Recipe)

Bent u ook zo gek op kookboeken? Wij ook! Daarom zijn wij een kookboekenwinkel gestart met alleen Engelse kookboeken. Een van de titels, Red Velvet and Chocolate Heartache, bevat het onderstaande recept. Klinkt lekker, toch?

Lemon and Lavender Drizzle Cake

A lovely lemon and lavender drizzle cake from Red Velvet and Chocolate Heartache. Featuring swede in the sponge, the cake is decorated with lavender flowers.

Introduction

Lemon and lavender might be the flavours of Provence, but this is an English summer garden with the tinkling of china cups and saucers, the creaking of wicker furniture, and hats like straw mushrooms (pretending it’s still 1912).
Serves 8

Ingredients

200g swede, peeled and diced into 2cm cubes
120g clear honey
2 medium free-range eggs
finely grated zest of 1 unwaxed lemon
1 heaped tbsp dried lavender flowers
60g white rice flour
60g ground almonds
2 tsp baking powder
¼ tsp salt
For the drizzle:
3 tbsp golden granulated sugar
2 tbsp water
freshly squeezed juice of 1 lemon (100ml)
For the top:
1 tbsp golden granulated sugar
a few lavender flowers

Essential kit

You will need a blender and a 19cm x 12cm x 8cm (1.7 l) loaf tin.

Instructions

Preheat the oven to 180°C/350°F/gas mark 4. Line the base of the tin with baking parchment and lightly brush the parchment and the sides of the tin with a little vegetable oil, then set aside.
Place the diced swede in a heatproof bowl with a splash of water and cover with cling film. Cook in the microwave on high for 7 minutes, until soft to the touch. Once cooked through, drain off the excess water and blend to a fine purée.
In a large mixing bowl, whisk the honey and eggs for 2 minutes, until bubbly.
Add the lemon zest, lavender flowers, flour, ground almonds, baking powder and salt, and whisk again for 20 seconds. Once all the ingredients are fully incorporated, whisk in the swede purée to combine.
Pour the mixture into the prepared tin and put in the middle of the oven for 30 minutes.
Whilst the cake is cooking, prepare the drizzle. Dissolve the sugar in the water by heating slowly in a small pan. As soon as the sugar has dissolved, take off the heat and set aside. Add the lemon juice when the sugar syrup is cool.
Remove the cake from the oven, leave it in the tin and prick it right through to the bottom with a skewer so that it is covered in little holes. Drizzle the sweet lemon liquid over the cake. Do this while the cake is still hot and at its most absorbent. Finish off by sprinkling with the remaining sugar and the odd lavender flower before serving.

Copyright Penguin Books

Reacties

Populaire posts van deze blog

Jungle the Bungle - Het avontuur van de Zwaartekracht

Het nieuwe jaar ben ik goed begonnen door veel te lezen. Sommige boeken zijn heel makkelijk te lezen en andere boeken hebben wat meer tijd nodig. Omdat wij (juist) lezen om te bepalen voor welk niveau de boeken die wij verkopen geschikt zijn, zijn er ook titels bij dit ik heel snel uit heb. Die boeken zijn vaak voor het basisonderwijs geschikt. Zo ook de titel Jungle the Bungle - Het avontuur van de zwaartekracht.  Het boekje is al even uit (2017) en is al langere tijd via onze webshop beschikbaar. Omdat ik het verzoek kreeg om ook de app van Jungle the Bungle eens uit te proberen heb ik meteen ook het boekje erbij gepakt om te lezen. Het boekje bevat het verhaal in twee talen, namelijk in het Nederlands en in het Engels.  Het is duidelijk dat dit boekje zich op het eerste gezicht meer richt op ouders dan op leraren. Het boekje begint met een uitleg over het belang van lezen in zowel het Engels als het Nederlands (altijd goed). Daarna volgt het verhaal van Amigo, Fanti, Monito...

Recensie Catch Your Death

  Niveau:                       B2 Aantal pagina's:    384 Auteur:                     Ravena Guron Genre:                        Young Adult Thriller           Een jonge vrouw strandt in een sneeuwstorm dicht bij een enorm landgoed. Ze belt aan voor hulp en mag binnen wachten op beter weer. Een tweede vrouw komt een pakje bezorgen en kan ook niet verder. De derde hoofdpersoon in dit verhaal werkt als tijdelijke kracht in de keuken. ’s Avonds staat een diner gepland voor de steenrijke eigenares van het landgoed, haar man, een politicus die op sluwe wijze aan geld probeert te komen, hun dochter en haar vriendje en een neef. Tijdens het diner wordt de gastvrouw vergiftigd en de drie vrouwen gaan op zoek naar de dader. Halverwege het boek blijkt dat ...

Recensie The Owl and the Lost Boy

  Owl and the Lost Boy Niveau:                       B1/B2 Aantal pagina's:    288 Auteur:                      Amy Wilson  Genre:                        Childrens' Fiction      Owl en haar vriendin Mallory gaan op zoek naar hun vriend Alberic. Hij is de zoon van de Earl of October, de personificatie van de herfst. De zomer is intens heet en er lijkt geen einde aan te komen. Misschien kan Alberic ontdekken waarom zijn vader Lady Midday, de zomer, niet komt aflossen. Owl hoopt ook haar vader Jack Frost die de macht heeft over de winter weer eens te zien. Dankzij hun vaders hebben ook Owl and Alberic magische krachten en met behulp van de slimme Mallory hopen ze de Earl of October te vinden. De roman komt wat langzaam op gang, maar als het driet...