Doorgaan naar hoofdcontent

Traveller - MM Publications

Er zijn verschillende redenen om een blog bij te houden over boeken maar wij doen het om te enthousiasmeren en te informeren. Nu komen er zoveel leuke boeken en goede methodes uit dat ook wij op een bepaald moment ten prooi vallen aan de gevreesde backlog. Traveller van MM Publications is hierdoor helaas aan onze aandacht ontsnapt. De hoogste tijd dit recht te zetten!

Algemeen

Traveller is een scherp geprijsde, Engelstalige methode voor het voortgezet onderwijs en kent 7 delen: Beginners (A1.1), Elementary (A1.2), Pre-Intermediate (A2), Intermediate (B1), Level B1+, Level B2 en Advanced (C1).
Dit betekent dat een doorlopende leerlijn als volgt zou kunnen worden opgebouwd:

Brugklas VMBO: A1.1
Brugklas H/V en 2 VMBO: A1.2
3 VMBO en 2 H/V: A2
4 VMBO en 3 H/3 V: B1
4 H/4 V: B1+
5 H/5 V: B2
6 V: C1

Tot en met B1+ kent elk deel 8 hoofdstukken (modules). De laatste twee delen hebben beide 6 hoofdstukken. Dit sluit prima aan op het Nederlandse onderwijssysteem waarin de hoogste klassen minder lestijd hebben in verband met de schoolexamens en het CE.
Naast het Student's Book is er een Workbook (in kleur), Grammar Book, Teacher's Book (in kleur) en Teacher's Workbook beschikbaar. Natuurlijk ontbreken ook de audio cd's niet. Het is overigens niet strikt noodzakelijk het Workbook te gebruiken; er staan ook oefeningen in het Student's Book. Wij zouden het echter wel aanraden. Er staan simpelweg veel meer oefeningen in het Workbook en ze zijn diepgaander. Tot slot is er digitaal materiaal beschikbaar voor zowel de leerling als de docent.

Dit alles lijkt veel om aan te moeten schaffen maar MM-Publications heeft Traveller een zeer concurrerend prijskaartje meegegeven.

Kenmerken

Wat meteen opvalt aan de methode is de kleurrijke, moderne vormgeving. De illustraties sluiten aan bij de leeftijd van de leerlingen. Wat heel fijn is, is dat er naast de gebruikelijke onderwerpen als vocabulaire, grammatica, lezen, luisteren en schrijven, ook steeds een speciaal moment voor spreken in de hoofdstukken is opgenomen. De spreekopdrachten vergen weinig voorbereidingstijd van de kant van de docent omdat ze duidelijk uitgeschreven zijn en voelen nooit als een "afterthought".

Per hoofdstuk wordt er afwisselend aandacht besteed aan CLIL of cultuur. Bij de hogere niveaus hebben deze modules plaatsgemaakt voor videoactiviteiten en uitgebreide lees-en schrijfvaardigheidsopdrachten. 
Net als bij alle andere moderne methodes is er voldoende aandacht besteed aan wereldburgerschap en twenty-first-century skills. Aan het einde van elk deel is een overzicht van de grammatica opgenomen en hier staan ook de woordenlijsten per hoofdstuk en unit. Elk hoofdstuk bevat tevens een zelftoets, genaamd Round-up. 

MM-Publications geeft ook Graded Readers uit en het fijne van de methode Traveller is dat op de site van de uitgever per niveau een lijst te vinden is met bijpassende readers.

Conclusie

Traveller is een zeer complete methode die keurig voorziet in een doorlopende leerlijn. Het feit dat de spreekvaardigheidsoefeningen goed uitgewerkt zijn, er veel afwisselende activiteiten zijn, er meer dan genoeg manieren zijn om (digitaal) te differentiëren en de methode een heldere structuur kent, maakt dat wij Traveller van harte aanbevelen. Neem gerust contact met ons op als u zelf de methode eens wil inzien. Wij staan graag voor u klaar.



 








Reacties

Populaire posts van deze blog

4MINDS

 Al meer dan 35 jaar publiceert Express Publishing materialen voor het aanleren van de Engelse taal. Van jong tot oud en van beginner tot gevorderd, iedereen kan met hun boeken uit de voeten. 4MINDS is de nieuwste publicatie en wij mochten de methode vast verkennen. Niveaus Op het moment van schrijven zijn alleen de delen behorende tot het A1 niveau verkrijgbaar maar uiteindelijk zullen er 8 verschillende niveaus verschijnen: A1, A2, A2+, B1, B1+, B2, B2+ en C1/C2. De methode is geschikt voor leerlingen in het voortgezet onderwijs maar kan ook prima worden ingezet bij volwasseneneducatie. De methode is volledig Engelstalig en geschreven in Brits Engels. Opbouw Elk niveau bestaat uit 4 boeken (inclusief toegang tot de digitale boeken). Er is een Studentbook, Student's Workbook & Grammar book, Teacher's book en Teacher's Workbook & Grammar book. Elk deel kent 10 hoofdstukken die allen draaien om een bepaald thema. Voorbeelden van thema's in deel A1 zijn Family &am

Adventures on Trains - The Highland Falcon Thief

Natuurlijk kunnen wij boeken alleen goed beoordelen als wij ze ook daadwerkelijk lezen. Tijdens mijn vakantie ben ik gaan zitten voor het eerste deel van Adventures on Trains van M.G. Leonard en Sam Sedgman, The Highland Falcon Thief. De titel geeft al aan dat het hier om een detective gaat. Ik heb vele detective boeken gelezen en ben altijd wel in voor een verhaal dat speelt tijdens een reis.  In het verhaal gaat Hal samen met zijn oom mee tijdens de laatste reis van The Highland Falcon. Hal zijn oom is schrijver en hij doet voornamelijk verslag van treinreizen.  Tijdens deze laatste reis van de Highland Falcon zal ook de koninklijke familie meereizen. Als er tijdens de reis naar het paleis al juwelen worden gestolen, vraagt Hal zich af hoe het straks zou gaan met de juwelen van de prinses. Als hij dan ook nog een geheime passagier ontdekt, denkt hij de dief gevonden te hebben. Niets is echter minder waar. Dit boek is geschikt voor leerlingen in klas 1 en 2 van het VO. Vanwege het taa

Benny's Playground

Benny's Playground van EarlyBird is een ontzettend leuk activiteitenprogramma voor peuters en richt zich dus voornamelijk op de kinderopvang en de laagste groepen van het PO. Maar wist u dat de prentenboeken ook heel goed buiten de methode kunnen worden gelezen? Ze sluiten bovendien prima aan op de belevingswereld van peuters. In Benny Climbs a Tree klimt Benny in een boom. Onderweg komt hij zijn dierenvriendjes tegen en telt hij de bladeren. Aan het begin van het boek staan aanwijzingen voor het voorlezen. Het boek sluit af met een liedje en tips voor verdere activiteiten. Op de site van EarlyBird zijn ook nog leuke kleurplaten en aanvullende liedjes te vinden! In Benny's Picnic schijnt het zonnetje en Benny en zijn vriendjes hebben honger. Tijd voor een picnic. Iedereen besluit iets mee te nemen maar Turtle komt met de grootste verrassing! Ook bij dit verhaal zijn weer aanwijzingen opgenomen voor het voorlezen en natuurlijk ontbreken de activiteiten niet. Misschien weten de k